Paket Gradska Tura

Ovaj izvanredni Paket Gradska Tura provest će vas kroz našu burnu historiju!

PAKET GRADSKA TURA

5 dana/4 noći - 514€/po osobi

Dan 1. Dolazak i obilazak Konjica
Dolazak na aerodrom Sarajevo, prevoz do Konjica, smještaj i piće dobrodošlice.
Obilazak Konjica - Konjic je grad i središte istoimene općine na krajnjem sjeveru planinske Hercegovine, u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine. Sam Konjic je u zagrljaju planina kroz čiji centar teče prelijepa, smaragdno zelena Rijeka Neretva. U ovom obilasku imati ćete priliku vidjeti franjevački samostan iz 15.vijeka, obnovljenu pravoslavnu crkvu, džamije, kao i nekropole stećaka iz 14.vijeka. Zatim, Zavičajni muzej, koji se nalazi pored Kamene ćuprije, u srcu stare jezgre grada Konjica.
Nakon obilaska grada, večera u restoranu sa kojeg se pruža prekrasan pogled na čitav grad. Nakon večere, povratak u hotel.

Dan 2. Mala doza ruralnog urbanoj turi/ Boračko jezero, Glavatičevo, ručak na farmi
Nakon doručka, obezbjeđenim prevozom gosti idu na Boračko jezero. Boračko jezero je 18 km od Konjica, glečersko jezero bistrozelene boje, koje zovu još i “gorsko oko”. Šetnja oko čitavog jezera, piće u nekom od restorana na obali jezera i odlazak na farmu. Obilazak farme i ručak, na kojem ćete imati priliku probati tradicionalna bosanskohercegovačka jela. Nakon ručka odlazak na žičaru, prelazak i slikanje na istoj te šetnja tzv.”Voćnim putem”. Nakon šetnje, povratak u Konjic. Večera u restoranu.

Dan 3. Obilazak Mostara i Blagaja
Nakon doručka, gosti idu u obilazak Blagaja, srednjovjekovnog grada Humske države. Ispod Blagaja se nalazi izvor rijeke Bune, a pored njega čuvena sufijska tekija. Ručak u restoranu pored rijeke Bune. Nakon ručka odlazak u Mostar i obilazak Mostara koji uključuje obilazak starog grada, obilazak Karađoz-begove džamije i šetnju po Starom mostu (UNESCO). Pauza za piće kraj Starog mosta. Povratak u Konjic i na putu za Konjic, večera u Jablanici koja je čuvena po jagnjetini s ražnja. Nakon večere, povratak u hotel.

Dan 4. Obilazak Sarajeva
Nakon doručka, gosti idu za Sarajevo. Obilazak stare jezgre grada (Bašćaršija, Bezistan, Katedrala, Aksenaska Sinagoga, Pravoslavna crkva, Gazi Husrefbegova džamija, gradska Vijećnica, most Gavrila Princip-a). Ručak na Bašćaršiji. Nakon ručka, odlazak u hotel. Slobodne aktivnosti i večera u hotelu.

Dan 5. Odlazak
Nakon doručka, posjeta tržnim centrima i odlazak na aerodrom Sarajevo.

Smjestaj – Hotel Oaza, Konjic

CITIES TOUR PACKAGES

Come and experience an authentic village life in its true fashion, hospitable and genuine welcome.
Rural tourism Konjic promises an unforgettable experience!

CITIES TOUR PACKAGE

Escape from the hustle and bustle of the town! Come and experience an authentic village life in its true fashion, hospitable and genuine welcome. Rural tourism Konjic promises an unforgettable experience!