Dnevne Ture

Nudimo vam izvanredne i nezaboravne dnevne ture!

Dnevne TURE

Organiziramo dnevne ture, na kojima će vam naši vodići pružiti sve potrebne informacije.
Upoznajte Bosnu i Hercegovinu kroz naše dnevne ture.

KANJONING - RIJEKA BIJELA, JABLANICA

Kanjoning je putovanje kroz kanjongdje se koriste razne tehnike koje uključuju i druge aktivnosti na otvorenom, kao sto su hodanje, skakanje, spuštanje i plivanje. Svi učesnici dobijaju opremu predviđenu za kanjoning.

OBILAZAK KONJICA

Tura traje oko 2 sata i uključuje posjetu muzeju drvorezbarstva, pravoslavnoj crkvi, džamiji, franjevačkoj galeriji u katoličkoj crkvi, zatim konjička ćuprija i partizansko groblje sa pauzom za kafu...

QUAD AVANTURA

Doživite uzbuđenje i intenzivnu navalu adrenalina vozeći se na našim jakim i velikim ATV-ovima u jedinstvenoj regiji Hercegovini. Cjelodnevne ATV quad ture su nešto što bi trebali probati barem jednom u životu!

TITOV BUNKER

Titov bunker u Konjicu godinama je bio dobro čuvana tajna. Građen je u tajnosti od 1953. do 1979.god., pod nazivom DO ARK da bi se u slučaju atomske katastrofe tu sklonili Tito i njegovih 350 najbližih saradnika.

PLANINA VISOČICA

Na nadmorskoj visini od 1691m, na planini Visočici nalazi se nekropola Poljice sa 49 stećaka, koja je proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Planina Visočica čini prirodnu granicu između Bosne i Hercegovine.

DNEVNA TURA PRENJ

Crno polje – Lasni do - Jezerce – vidikovac. Ciljna tačka je Jezerce, hladne planinske vode i najveći izvor na cijeloj planini Prenj. Trajanje ove ture je 6-8 sati, ovisno o fizičkoj spremnosti grupe sa pauzom za ručak i fotografisanje.

DVODNEVNA TURA PRENJ

Prenj je najljepša, najatraktivnija ali i najsurovija planina u Bosni i Hercegovini. Cilj ovog planinarskog pohoda je osvajanje vrha Zelena Glava. Zelena glava je najviši vrh Prenja sa nadmorskom visinom od 2155m.

ČVRSNICA HIKING TURA

Grupa dolazi organizovanim prevozom do početne tačke pješačenja – Vitlenica sa 1470m nadmorske visine. Zatim se staza na 1860m nadmorske visine račva za Hajdučka vrata, planinski dom Vilinac i vrh Veliki Vilinac.

PANORAMA PIKNIK

Vrlo lagana dnevna ekskurzija u oldtimer-u u blizini Mostara, gdje imate priliku iz malo drugačije perspektive vidjeti ljepote ove regije, uključujući prirodu, zanimljive ljude i probati lokalnu kuhinju.

PLANINSKA KUĆA RUJIŠTE VIKEND ARANŽMAN

€55/po osobi, dva dana, doručak uključen. Ako se želite neko vrijeme udaljiti od svega i uživati u jednostavnosti života, onda je ova tura upravo za vas. Za organizaciju ture je potrebno minimalno četvero ljudi.